natural capital for a richer life

greenSand bindt CO2, zo simpel is het

Sinds 2008 maken wij ons sterk voor CO2 reductie in de atmosfeer. Gewoon omdat we geloven dat de mensheid nog steeds in staat is om haar vergissingen te herstellen en klimaatverandering te stoppen voor deze onomkeerbaar is.
 
Reductie van CO2 uitstoot vraagt echter een andere manier van leven en produceren en is niet iets wat we overnacht kunnen bereiken.
Bij greenSand hebben we een manier gevonden om daar tijd voor te winnen door nu CO2 uit de atmosfeer te halen en de huidige temperatuurstijging te stoppen.
 
Dat kan simpel en hoeft niet duur te zijn. Zonder ingewikkelde processen of chemische producten, maar met een 100% natuurlijk mineraal dat miljoenen jaren de balans in de atmosfeer behield.
 
Wij kunnen dat niet alleen, maar samen met jou en de rest van de wereldbevolking kunnen we de CO2 uitstoot van de laatste 150 jaar binden en daarmee de natuurlijke balans herstellen.
 
De aarde redt zich wel, nu wij nog!
 

Hoe we dat doen?

Door elk jaar 7 km3 greenSand (Olivijn) te verspreiden over de gehele aarde kunnen we de wereldwijde jaarlijkse CO2 uitstoot binden en uit de lucht halen. Hierdoor neemt de opwarming van de aarde af en stopt mogelijk zelfs. Zie hier ons 7x7 plan.
 

En wat kan ik doen?

Jij kan op twee manieren direct onderdeel van de oplossing worden! 
  • Je koopt en gebruikt onze greenSand of greenSand Inside producten. Door greenSand toe te voegen aan alledaagse producten die iedereen wereldwijd gebruikt kan ieder mens direct bijdragen aan voorkoming van klimaatverandering
  • Jij of je bedrijf koopt certificaten met een CO2 uitstoot waarde. Wij verspreiden dan greenSand over velden, akkers, stranden, bossen en langs wegen om die CO2 daadwerkelijk te binden
 

greenSand, zo simpel is het!

 
 
 

greenSand?

greenSand is een initiatief Eddy Wijnker. Eddy ontdekte de kracht van olivijn toen hij in China bijna een steen op zijn hoofd kreeg tijdens een aardbeving. Die steen van olivijn leidde hem terug naar Nederland, waar emeritus professor Dr. Olaf Schuiling onderzoek naar de eigenschappen van olivijn bleek te doen. Eén van deze eigenschappen was het binden van CO2. De wetenschapper en de ondernemer sloegen de handen ineen om de simpelste en goedkoopste oplossing om klimaatverandering tegen te gaan te verspreiden: CO2-binding door natuurlijke verwering zoals de aarde dat al miljoenen jaren doet!
 
greenSands activiteiten zijn opgesplitst in een non-profit deel, de greenSand Foundation, en een profit deel: de greenSand werkmaatschappijen. Door het verdienmodel van die werkmaatschappijen is het voor bedrijven extra interessant om in te stappen en te investeren. Hier een overzicht.
 

Het greenSand Team

(Dank aan Exact Online voor de foto)